APV: Poljoprivrednicima investicija od 145 miliona dinara

Pokrajinska vlada dodelila nove ugovore za razvoj poljoprivrede u Pokrajini

17. maj 2016

Pokrajinski sekretar Branislav Bogaroški uručio je danas ugovore korisnicima sredstava u okviru konkursa, koji je resorni sekretarijat namenio unapređivanju u oblasti navodnjavanja, plasteničke prozvodnje, protivgradne mreže, opremanje stočarskih farmi i prerade voća i povrća, saopšteno je danas iz Biroa za informisanje Pokrajinske vlade.

Bogaroški je istakao da je reč o ugovorima, čija vrednost iznosi 145 miliona dinara, odnosno sredstvima koje je Pokrajina opredelila. Istovremeno, kako se objašnjava, toliko iznosi i ulaganje 168 korisnika koji su danas dobili ta sredstva.

„Najviše ugovora, a to je 101 ugovor, odnosi se na investicije u oblasti sistema  za navodnjavanje, ukupne vrednosti 62 miliona dinara, a što je novih 1.300 hektara pod sistemima za navodnjavanje. Opredelili smo 26 ugovora u vrednosti od sedam i po miliona dinara  za novih 30.000 metara kvadratnih plasteničkog prostora, a 18 ugovora u vrednosti od 57 miliona dinara je za novih 74 hektara pod protivgradnim mrežama, 21 ugovor u vrednosti od blizu 16 miliona dinara za opremanje stočarskih farmi, i dva ugovora vredna dva miliona dinara za preradu voća i povrća“, istakao je Branislav Bogaroški.

On je pozvao one poljoprivrednike, koji imaju nameru da investiraju u 2016. godini, da se prijave za postojeća sredstva, a brojnim korisnicima koji su danas zaključili ugovore poželeo da blagovremeno i uspešno realizuju ovu značajnu investiciju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga