APV: 64 miliona dinara za naučne projekte

Odobreno 56 projekata, za čije finansiranje je u ovoj godini izdvojeno 64 miliona dinara

27. maja 2016

Pokrajinski sekretar za  nauku Vladimir Pavlov uručio je danas ugovore i rešenja o sufinansiranju projekata od značaja za nauku i tehnološki razvoj Vojvodine u okviru projektnog ciklusa od 2016. do 2019. godine.

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinske vlade ukupno je odobreno 56 projekata, za čije finansiranje je u ovoj godini izdvojeno 64 miliona dinara.

U saopštenju se objašnjava da će na odobrenim projektima učestvovati 21 institucija i 541 istraživač, a reč je o  tehničkim naukama, prirodno-matematičkoj oblasti, medicini, oblasti biotehnologije i poljoprivrede, pravnim i ekonomskim naukama, društvenim i humanističkim  naukama, kao i projektima iz oblasti  tehnologije i zaštite životne sredine, te projekatima u oblasti sportskih nauka.

Resorni sekretar Pavlov čestitao je učesnicima odobrenih projekata na dobijenim sredstvima i poželeo im uspeha u daljem radu koji treba da se očituje na unapređivanju i ukupnom razvoju društva.

Pavlov je, kako se navodi, istakao da je Univerzitet jedna od najvećih vrednosti jednog društva i da zaslužuje veliku podršku. On je istakao da delatnosti kojima se bavi Univerzitet, visoko obrazovanje i naučno-istraživački rad, predstavljaju delatnosti od javnog interesa, kao i da je Pokrajinska vlada sve vreme bila posvećena podršci institucija koje su bile okrenute ka novim znanjima i inovacijama i da je neumorno podsticala naučnoistraživački rad.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga