Apelacioni sud ukinuo presudu bivšem direktoru ZIG-a Borislavu Novakoviću

Predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje

15. jan 2018

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je na tri i po godine zatvora bio osuđen za zloupotrebu službenog položaja nekadašnji direktor Zavoda za izgradnju u Novom Sadu i bivši pokrajinski funcioner Demokratske stranke (DS) Borislav Novaković.

Na sajtu suda je objavljeno da su istom odlukom ukinute presude i za troje Novakovićevih tadašnjih saradnika koji su bili osuđeni na kazne od dve i po do četiri godine zatvora zbog optužbi da su zloupotrebili službeni položaj pri izgradnji Bulevara Evropa u Novom Sadu

Apelacioni sud je predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje, odnosno naložio je da uz otklanjanje niza bitnih odredbi krivičnog postupka taj proces bude ponovljen pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Specijalni sud osudio je 17. marta 2017. na tri i po godine zatvora Novakovića zbog optužbi da je sa saradnicima zloupotrebio službeni položaj prilikom izgradnje Bulevara Evropa u Novom Sadu od 2009. do 2011. godine.

Istom presudom Mirjana Dejanović je bila osuđena takođe na tri i po godine, Zoran Bojović na četiri godine zatvora, a Dragan Živković na dve i po godine godine zatvora.

Novaković je u februaru prošle godine napustio DS.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga