Apel UDUS-a tabloidima povodom napada na Bjelogrlića

Bjelogrlić je naglasio da je uvek bio slobodan čovek i govorio slobodno, pa neće to prestati ni sada

07. nov 2019

Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) apelovalo je na tabloide da prestanu da izvrću činjenice i da se preko dece i članova porodica obračunavaju sa onima koji drugačije misle i slobodarski nastupaju.

Povodom netačnih i tendencioznih napisa o saobraćajnom udesu koji je izazvao sin glumca Dragana Bjelogrlića, Predsedništvo UDUS-a naglasilo je u saopštenju da članovi tog udružena, bez obzira na svoja različita životna i politička opredeljenja i uverenja, nisu nikakvi narodni neprijatelji, naprotiv i ne zaslužuju diskreditovanje.

“Pogotovo ne zaslužuje Dragan Bjelogrlić, umetnik koji svojim darom i delom nesumnjivo doprinosi ugledu i prosperitetu ove zemlje”, navedeno je u saopštenju.

Bjelogrlić je dan ranije reagovao povodom pisanja jednog od tabloida o udesu koji je njegov sin Aleksej skrivio pre 14 meseci.

“Sve otrove ubuduće upućujte meni, ja sam tu imenom i prezimenom, ne dirajte porodicu, decu, ne samo meni, nikome, nijednoj javnoj ličnosti, politčaru, funkcioneru sa bilo koje strane”, rekao je Bjelogrlić na konferenciji za novinare u Medija centru, na kojoj je govorio sa pravnim zastupnikom njegove porodice advokatom Goranom Draganićem.

Bjelogrlić je naglasio da je uvek bio slobodan čovek i govorio slobodno, pa neće to prestati ni sada.

Prema njegovom mišljenju, razlog za objavljivanje tekstova o saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao njegov sin više od godinu dana nakon tog događaja jeste njegovo gostovanje na tribini dnevnog lista Danas na kojoj je govorio o stanju u društvu, te učešće u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” i izlazak druge sezone serije “Senke nad Balkanom”.

“Svestan sam da ja nisam ni prvi, ni poslednji, ali na ogromnu žalost onih koji su ustanovili metode zastrašivanja i ućutkavanja slobodmislećih ljudi, ko god da su oni, ja sam došao da im kažem da se nisam uplašio”, poručio je Bjelogrlić, preneo je Danas.

Bjelogrlić je potvrdio da je njegov sin Aleksej imao saobraćajnu nesreću, ali da za razliku od napisa u pojedinim medijima nikoga nije zgazio i nije pobegao sa lica mesta, već je pozvao Hitnu pomoć, bio uz povređenog i predložio da sa njim ode u Urgentni centar, što je ovaj odbio. “Tada je došao kući, rekao mi je šta je bilo, otišli smo zajedno prvo u Urgentni centar, a potom u policijsku stanicu Vračar, gde se prijavio”, ispričao je Bjelogrlić.

(SEEcult, Foto: mc.rs)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Erotika
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga