Apatin: I dalje Smiljanić

Lista Živorada Smiljanića SPS-PUPS osvojila 31,43% glasova ili 13 mesta u parlamentu, na drugom mestu DS, a na trećem SRS

07. maj 2012

Prema rezultatima apatinske izborne komisije na lokalnim izborima u ovoj opštini pobedu je odnela lista SPS-PUPS Živorad Smiljanić. Za listu je glasalo 5012 glasača, ili 31,43%, što je kolicionom bloku SPS-PUPS obezbedilo 13 odborničkih mesta.

Druga sa 6 osvojenih odborničkih mandata je lista Izbor za bolji život – Boris Tadić, dok je treća sa 3 osvojena odbornička mandata lista Srpska radikalna stranka – dr Aleksandar Martinović, koliko odborničkih mandata je osvojila i lista GG Pokret za Apatin – Milan Dražić.

Liste Savez vojvođanskih Mađara – Pastor Ištvan i Pokrenimo Apatin – Tomislav Nikolić osvojile su po dva odbornička mandata, dok ostale, od ukupno 13 podnetih, liste nisu osvajile nijedan odbornički mandat.

Na izborima je glasalo 15.949 glasača, ili 58,77% od ukupnog broja upisanih glasača.

Kandidat SPS- PUPS Živorad Smiljanić  osvojio najviše glasova – 5.140,  na izborima za poslanika u Skupštinu AP Vojvodine po većinskom sistemu, dok se na drugo mesto sa 2.203 plasirao Đorđo Kuridža, kandidat liste Izbor za bolju Vojvodinu – Boris Tadić.

Pošto nijedan od ova kandidata nije dobio potrebnu većinu (Živorad Smiljanić 32,25 %, Đorđo Kuridža 13,82%) u prvom krugu, odluka o izboru će biti doneta u drugom krugu glasanja koje će se obaviti 20. maja 2012. godine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga