Antonijević: Uvodni deo sastanaka vlasti i opozicije mogao bi da bude javan

"Moramo da vodimo računa o tome da bi trebalo da postoji dinamika razgovora i da se oni ne pretvore u politički okršaj"

04. avg 2019

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević izjavio je da postoji mogućnost da se otvori uvodni deo budućih sastanaka vlasti i opozicije u Srbiji, kao i da nakon sastanka učesnici daju izjave medijima, ali da će se o tome konsultovati sa ostalim organizatorima sastanaka.

„Postoji mogućnost da uvodeni deo bude javan, kao i da posle sastanka bude davanje izjava medijima. Međutim, moramo da vodimo računa o tome da bi trebalo da postoji dinamika razgovora i da se oni ne pretvore u politički okršaj, već da budu što konstruktivniji. Da ne prejudiciramo ništa, dogovorićemo se sa Cesid, Crta i Trasparentnošću Srbija koji takođe učestvuju u razgovorima“, rekao je za agenciju „Beta“ Antonijević, jedan od organizatora sastanka.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas najavio je danas da neće učestvovati na narednim okruglim stolovima na temu izbora u Srbiji, u organizaciji Fonda za otvoreno društvo, ukoliko ti skupovi ne budu otvoreni za javnost.

Đilas je u pismu izvršnom direktoru Fonda za otvoreno društvo Milanu Antonijeviću naveo da ne može da prihvati da organizatori skupa „neistinito informišu javnost da su učesnici razgovora bili kontruktivni, da tendenciozno saopštavaju kako se bojkot nije pominjao i kako dogovor samo što nije postignut“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga