Antonijević: Goran Vesić prekršio ‘Chatham House’ pravilo

"Izrečeno je nešto što ne odgovora onome što se desilo na sastanku"

20. avg 2019

Neizvesno je održavanje sledećeg okruglog stola u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima zbog odluke opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) da više ne učestvuje i zbog izjava pojedinih učesnika, kaže za RSE jedan od organizatora, Milan Antonijević, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo.

„Videli ste da se govori o onome o čemu je razgovarano, navode se i ljudi koji su određene stvari izgovarali. Ovde mislim na Gorana Vesića (predstavnik vladajuće Srpske napredne stranke) koji je govorio, ne samo o sadržini sastanka, već i o nečemu što se na tom sastanku nije desilo, o izjavi Zorana Živkovića (lider Nove stranke) koja nije bila takva“, rekao je Antonijević.

On je objasnio da na sastanku nije bilo nikakvih uvreda, pa ni uvreda novinara i da mu je žao da je na takav način prekršeno ‘Chatham House’ pravilo.

„Sa jedne strane su iznošene informacije sa sastanka, sa druge strane izrečeno je nešto što ne odgovora onome što se desilo na sastanku“, rekao je Antonijević.

Nova stranka je saopštila da je Goran Vesić izneo „laži“ na račun predsednika Nove stranke Zorana Živkovića. U saopštenju Nove stranke je rečeno da je Vesić optužio lidera te stranke Zorana Živkovića da je rekao da „niko od novinara ne radi dobro svoj posao i da urednici treba da dobiju uputstva kako da se ponašaju“.

(Radio Slobodna Evropa, foto: Medija centar Beograd)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga