- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Antisemitsko pismo protiv predsednika udruženja Nemaca

Predsednika Nemačkog narodnog saveza u Subotici Rudolfa Vajsa nepoznate osobe proglasile su „Jevrejom“ i ocenili da on kao takav ne može da bude predsednik tog udruženja Nemaca.

U tom anonimnom pismu koje je danas kružilo tokom izborne skupštine Nemačkog narodnog saveza navodi se i da Vajs „bludniči u nemačkoj kući“.

Zbog nedostatka kvoruma, izborna skupština Nemačkog narodnog saveza je danas odgođena, a prethodno je osam članova ove organizacije demonstrativno napustilo sednicu.

Rudolf Vajs je rekao agenciji Beta da su pojedini članovi te organizacije nedavno izbacili njegovo dete sa jedne priredbe.

Dodao je da su u pitanju napadi na njegov privatan život i na njegovu porodicu i rekao da će se Nemački narodni savez uvek boriti protiv verske, rasne i nacionalne mržnje.

Vajs je najavio da će Nemački narodni savez 24. oktobra u Bundestagu predati zahteve za olakšavanje procedure iseljenja za osobe nemačkog porekla u Nemačku, kao i za pravo na dobijanje nemačkog državljanstva za pripadnike nemačke manjine koji žive van Nemačke.

Od nemačkog parlamenta će se tražiti i stipendije za školovanje studenata, povećanje sredstava pomoći organizacijama nemačke nacionalne manjine, stručna i pravna pomoć oko rešavanje restitucije i rehabilitacije, kao i pomoć i podršku Srbiji za pristupanje Evropskoj uniji, kazao je Vajs.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!