Antiromski grafiti u Bukovcu

Pisanje grafita osudila odbornička grupa "Svi za Novi Sad", koju čine SPO i Romska demokratska stranka

31. okt 2012

Odbornička grupa „Svi za Novi Sad“ u Skupštini grada osudila je večeras ispisivanje antiromskog grafita mržnje na fasadi zgrade ambulante u prigradskom novosadskom mestu Bukovac.

Nepoznati počinioci napisali su „Smrt Romskoj partiji-Bukovac Srbima“, a grafit je potpisan sa „Daltoni BKV 1312“ i ilustrovan sa četiri ocila.

„Pisanje uvredljivih grafita jeste vandalski čin nerazumnih ljudi. Međutim, ukoliko je reč o navijačkoj grupi, koja je poznata policiji, tražimo od organa gonjenja da hitno otkriju počinioce i rasvetle slučaj“, piše u saopštenju za javnost.

Odborničku grupu „Svi za Novi Sad“ čini šest odbornika Romske demokratske stranke i tri odbornika Srpskog pokreta obnove. Ova odbornička grupa je u vladajućoj koaliciji, koju predvodi Srpska napredna stranka.

Romsku demokratsku stranku su nakon izbora optuživali iz redova sadašnjih koaliucionih partnera, SNS-a i Demokratske stranke Srbije, da je uspela da pređe cenzus zahvaljujući „kupovini glasova“, naročito u mestu Bukovac.

Tu stranku su optuživali i da u njoj zapravo, sem jednog, i nema Roma, već da je u stvari privatna partija izvesne porodice Bokan.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga