Antikorupcijski tim DS: Funkcionerima SNS-a mimo propisa uknjižena 52 stana i lokala

"Osnovana sumnja da je reč o mnogo širim razmerama zloupotrebe službenog položaja"

24. feb 2018

Antikorupcijski tim Demokratske stranke (DS) podneo je krivičnu prijavu protiv sekretara za poslove legalizacije objekata grada Beograda Nemanje Stajića, jer je funkcionerima Srpske napredne stranke i njihovim saradnicima, mimo svih propisa, uknjiženo čak 52 stana i lokala.

Tim stanovima i poslovnim prostorima sada raspolažu ili funkcioneri Srpske napredne stranke ili njihovi najbliži prijatelji i saradnici, rekao je šef Antikorupcijskog tima DS Filip Isailović, ističući da cenu takvih malverzacija plaćaju građani Beograda direktno iz svog džepa.

Kako prenosi DS, Isailović je istakao da Antikorupcijski tim raspolaže čvrstim dokazima za iznetu tvrdnju, kao i da osnovano sumnja da je reč o mnogo širim razmerama zloupotrebe službenog položaja, i da krajnja računica prevazilazi cifru od 52 nepropisno uknjižena stana i lokala.

„Smatramo da je Stajić zloupotrebio službeni položaj i time omogućio trećim licima da steknu protivpravnu imovinsku dobit, čime je oštećen budžet grada Beograda, odnosno oduzet novac svih nas, svih građana Beograda“, rekao je Isailović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga