Antifašisti zadovoljni zbog otkazivanja nastupa neonaciste

Antifašisti neće nikada dopustiti fašistima, bili oni Srbi, Mađari, Hrvati, Albanci, Novozelanđani ili Eskimi, da svoj otrov prolivaju u našoj sredini

16. avg 2014

Antifašistička akcija Novog Sada izrazila je danas zadovoljstvo zbog jer je otkazan festival „Pustai tabor“ u Araču kod Novog Bečeja, na kojem je trebalo da svira i jedan neofašista iz Mađarske.

„Namera organizatora da se pod parolom očuvanja kulturnog identiteta vojvođanskih Mađara poturi istaknuti promoter fašističke ideologije, vojvođanski antifašisti su još jednom prozreli, čime je antifašistička Vojvodina još jednom stala na put pokušajima fašista da unose razdor i seju mržnju na njenom tlu“, navodi se u saopštenju za javnost.

Antifašistička akcija je na svoju Fejsbuk stranicu postavila i fotografiju Balaža Sive, koji je trebalo da svira kod Novog Bečeja. Na toj fotografiji on drži sekiru u ruci.

Antifašistička akcija je skrenula pažnju javnosti i na zvanični profil Balaza Sive na Fejsbuku i na njegove reakcije pune mržnje i dodala da i to svedoči o kakvoj se „užasnoj“ ideologiji radi.

„Antifašistička akcija Novi Sad i svi antifašisti neće nikada dopustiti fašistima, bili oni Srbi, Mađari, Hrvati, Albanci, Novozelanđani ili Eskimi, da svoj otrov prolivaju u našoj sredini“, ističe se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga