Antifašisti prekinuli promociju knjige u Šibeniku

Nekolicina antifašista na nekoliko je minuta prekinula promociju knjige 'Radni logor Jasenovac' autora Igora Vukića

30. nov 2018

Šibenski antifašisti na nekoliko su minuta prekinuli promociju kontroverzne knjige Radni logor Jasenovac koja se održavala u šibenskoj biblioteci, javlja ŠibenikIn.

Podsjetimo, riječ je o knjizi revizioniste Igora Vukića u kojoj se negira zlo Jasenovca.

Jedan od antifašista, predsjednik Udruge antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije, pokušao je pročitati imena Šibenčana pogubljenih u Jasenovcu, što mu organizatori i posjetioci nisu dali.

Antifašisti su nakon toga, uz povike ostatka publike, izašli iz dvorane biblioteke.

Šibenski antifašisti odlučili su se na tu akciju zgroženi činjenicom da Igor Vukić u svojoj knjizi relativizira ustaške logore u Jasenovcu i to masovno stratište opisuje kao mjesto ugodno za život, u koje su logoraši odlazili gotovo na godišnji odmor.

Prepirka i nadglašavanje

Tako smo u prvoj rečenici predstavljanja knjige čuli da se u Jasenovcu radilo samo do podne, a katkad do „podne i pol“.

Logoraši su za okrepu dobivali raznorazne povrtne supice, a katkad je bilo i onih od goveđih kostiju. Tu i tamo uprava logora servirala bi logorašima i nešto konjetine.

„Dopustite mi da pročitam imena Šibenčana pogubljenih u Jasenovcu“, odjednom se iz drugog reda gledališta digao Restović, ali to je sve što je uspio reći.

Nakon toga nastala je dvominutna prepirka i nadglašavanje, koje je lako moglo prerasti u ozbiljniji incident da antifašisti nisu napustili biblioteku.

(Al Jazeera, Foto: Facebook – ŠibenikIN)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga