Anti-grafiti jedinica prekrečila 200 grafita mržnje u Novom Sadu

Telefon za prijavu grafita 021 210 0272

24. dec 2014

“Anti-grafiti” jedinica, koju je početkom decembra oformio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, do sada je prekrečila oko 200 grafita mržnje u glavnom gradu Vojvodine, rečeno je danas.

Proteklih nedelju dana uklonjeno je preko 200 grafita, a do sada je popisano oko 1.000 lokacija u gradu sa kojih je neophodno ukloniti natpise, rekao je direktor Javnog komunalnog preduzeća Gradsko zelenilo Aleksandar Bogdanović.

Gradonačelnik Miloš Vučević i Aleksandar Bogdanović prisustvovali su danas uklanjanju grafita ispisanih na ogradnom zidu Katoličkog groblja u Novom Sadu.

Vučević je najavio da će grad omogućiti mladim umetnicima da pokažu talenat, tako što će iscrtavati murale na određenim lokacijama i dodao da gradske vlasti neće tolerisati govor mržnje koji je protivan suživotu Novosađana.

Aleksandar Bogdanović je poručio da akcija uklanjanja grafita ne košta građane i ne opterećuje budžet grada, jer se radi o angažovanju viška zaposlenih radnika u preduzeću.

Građani mogu da prijave grafite mržnje na telefon dežurne službe JKP Gradsko zelenilo, 021 210 0272, svakog radnog dana od 7 do 15 sati.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga