Anonimusi ruše hiljade Twitter naloga ISIL-a

Hakerska grupa je saopćila da je oborila na hiljade naloga na Twitteru koji pripadaju grupi Islamska država Irak i Levant

19. nov 2015

Hakerska grupa Anonimusi saopćila je da je oborila više od 5.500 naloga na Twitteru koji pripadaju grupi Islamska država Irak i Levant.

Anonimusi su to objavili tvitajući sa svog naloga #OpParis, nakon što su objavili „totalni rat“ toj grupi poslije niza napada u Parizu, u kojima je ubijeno 129 ljudi, a odgovornost je preuzeo ISIL, prenosi Russia Today.

„Naša sposobnost da oborimo ISIL je direktan rezultat naših hakera, minera podataka i špijuna koje imamo po cijelom svetu. Imamo ljude koji su veoma bliski ISIL-u na terenu“, rekao je za RT glasnogovornik Anonimusa Alex Poucher.

Efikasna sredstva

Kako je dodao, hakerska grupa je izgradila instrumente koji „bi mogli biti bolji nego sredstva ijedne svjetske vlade u borbi protiv ISIL-a na internetu“.

Svjestan da i ISIL ima svoje hakere, Poucher je izrazio uvjerenje da ta grupa nema hakere kakve imaju Anonimusi.

„Zapodjenuli su borbu s Anonimusima kada su napali Pariz i sada bi trebali očekivati naš potez“, rekao je on, dodavši da hakerska grupa „neće samo sjediti po strani i posmatrati kako se teroristički napadi izvode po svijetu“.

Anonimusi su u ponedjeljak objavili videosnimak u kojem najavljuju da će „početi najveću operaciju ikada“ protiv ISIL-a, poslije napada izvedenih u petak u Parizu, u kojima je 129 ljudi ubijeno, a 352 ranjeno.

(Al Jazeera)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga