Angažovano novinarstvo – razgrtanje prošlosti

Projekcija filma "Bez naslova" Bore Kontića i razgovor "Angažovano novinarstvo - razgrtanje prošlosti" održaće se u prostorijama NDNV-a u četvrtak 1. decembra u 16 časova

30. nov 2011

„Šta je nama Ivo Andrić bio onda, a šta je sada?“, pitanje je na koje odgovor skicira film poznatog sarajevskog novinara Bore Kontića. Kontić pokušava da odgovori na brojne kontroverze stvorene oko Andrićevog dela i lika, koji mnogi na ovim prostorima svojataju. Kakva je bila uloga jedinog jugoslovenskog nobelovca u prošlosti i kakvu mu ulogu dodeljuju u sadašnjosti?

Vojvođanska premijera filma „Bez naslova“ biće održana u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine, u četvrtak 1. decembra sa početkom u 16 časova.

Nakon projekcije filma uslediće debata „Angažovano novinarstvo – razgrtanje prošlosti“, o ulozi novinarstva u rasvetljavanju bliže i dalje istorije, koja je na ovim prostorima uglavnom predmet najnečasnije zloupotrebe. Da li novinarstvo ima snagu i znanje da se odupre zloupotrebama i da profesionalno pokuša da odgovori na pitanje odakle dolazimo i kuda idemo.

Na tribini će govoriti: autor filma Boro Kontić , šefica Odeljenja za medije Misije OEBS-a u Srbiji Dragana Nikolić Solomon, predsednik NDNV Dinko Gruhonjić i novinarka Branislava Opranović.

Projekciju i tribinu organizuje Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Odeljenje za medije OEBS-a u Srbiji. Ulaz je slobodan!

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga