Andrejić: Dijabolično razmišljanje na vrhu države

"Postoji li granica čovečnosti gde nešto treba da zastane, obzirnost bilo koga, makar bio svedržitelj, kad mu doktor kaže – nemojte, a on ipak uđe..."

22. feb 2019

Zdravorazumski se dovodi u pitanje sama ideja da predsednik Srbije poseti tokom epidemije gripa odeljenje teško obolele dece na Institutu za majku i dete, rekao je u Novom danu novinar Danasa Božidar Andrejić.

„Koji je to um mogao da smisli da se tamo ode u trenutku epidemije gripa, ali i epidemije kampanje“, kazao je.

„Dozvoljava sebi da izjavi bilo šta s obzirom da misli da je svemogući, njegove izjave su sve više na zabrinjavajućem nivou, vrlo često je kontroverzan, dozvoljajva sebi da sve komentariše“, kazao je i dodao da je najbolji primer „budalastog ponašanja“ poseta bolesnom detetu na Institutu za majku i dete.

„Postoji li granica čovečnosti gde nešto treba da zastane, obzirnost bilo koga, makar bio svedržitelj, kad mu doktor kaže – nemojte, a on ipak uđe… a onda posle taj doktor to pravda kao super stvar. A ministar zdravlja kaže – eto, da vide srpskog boga. Kakvo je to dijabolično razmišljanje na vrhu države, katastrofa“, kazao je.

Govoreći o protestima građana on je rekao da lideri SzS treba i dalje da se drže po strani, a da svojim iskustvom pomognu novim figurama na političkoj sceni.

„Bivši i novi lideri koji se okupljaju sada u SzS, njihovu ulogu vidim kao da treba da se i dalje drže po strani, a svoje iskustvo da koriste kao nekakvo savetništvo nečemu što hoće da bude novo, ili revitalizaciji sistema kad se destruira ovaj miloševićevski. Ja bih sve te tadiće, đilase, i tako dalje, video kao zaštićene svedoke u građanskom protestu“, kaže Andrejić.

On je rekao i da mu nije jasna ni strategija za sudbinu Sporazuma sa narodom.

Govoreći o komentarima povodom deteta koje su dobile premijerka Ana Brnabić i njena partnerka, on je upitao hoće li to biti povod da se zakonski problemi istopolnih partnera reše.

„Dajte da u svim stvarima da nađemo nadu, te stvari treba pamento uraditi“, zaključio je on.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga