Andor Deli: Nisam izdajnik!

Deli odbacio kritike LSV da u Evropskom parlamentu ne zastupa interese Srbije, već Mađarske

09. feb 2015

Poslanik Evropskog parlamenta ispred vladajuće mađarske partije Fides i bivši vojvođanski sekretar za nacionalne manjine i obrazovanje Andor Deli odbacio je kritike Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), koja tvrdi da se ne zna čije on interese zastupa u Evropskom parlamentu.

“Ove izjave me uopšte ne zanimaju i nemaju uticaja na moj rad. Treba da se sazna od koga dolaze ovakve izjave. Kada se to sazna, odmah postaje jasno kakvu težinu imaju ove rečenice i postaje jasno da ljudi, koji izgovaraju ove rečenice, nemaju pojma o tome kako sve to funkcioniše”, rekao je Deli u intervjuu za novosadski Mađar so (Magyar Szo).

“Mislim da je moj dosadašnji rad dokazao, a i budući će dokazati, da mi uspostavljamo i održavamo veze. Pokušavamo da unapredimo procese i da potpomognemo integracije”, kazao je Deli.

LSV je u više navrata postavio pitanje Savezu vojvođanskih Mađara kako je moguće da stranka koja deluje u zemlji koja nije članica Evropske unije “ođedanput da dobije svog evropskog poslanika”.

“Čije će interese bivši pokrajinski sekretar za obrazovanje Andor Deli zastupati u Evropskom parlamentu – Vojvodine ili peštanske stranke Fides?”, naveo je ranije LSV.

(Autonomija/Magyar Szo)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hitovi
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga