Ana Lalić: Pozvaću Kona i Lončara kao svedoke odbrane

"Spremna da na sudu konačno dokažem ko je ovde bio lažov"

27. apr 2020

Ukoliko ne postoji dobra volja tužilaštva da povuče optužbu protiv mene, već ono ostane pri nameri da se proces okonča na sudu, ja sam spremna da svoje pisanje odbranim svim pravnim sredstvima. Samo, napominjem da ću kao svedoke odbrane pozvati doktora Predraga Kona i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, ljude koji su sa konferencija Kriznog štaba sada, nakon više od mesec dana od početka vanrednog stanja, počeli da iznose potpuno drugačije tvrdnje od onih na samom početku.

Najpre je doktor Kon rekao da su svi znali da opreme nema dovoljno ali da su procenili da je u tom trenutku bolje sakriti od javnosti tu informaciju i raditi sa onim što se ima, dok ne stigne pomoć od Kine, kaže za Danas Ana Lalić, novinarka portala Nova.rs, protiv koje još uvek traje krivični proces zbog, navodno iznošenja neistina i širenja panike u tekstu koji je napisala o nedostatku zaštitne opreme u Kliničkom centru Vojvodine.

Kako Lalić dodaje, bez namere da izjavama utiče na Tužilaštvo, želela bi da se „ova farsa okonča povlačenjem optužbi“, a u suprotnom je, sa svojim advokatima, spremna da na sudu „konačno dokaže ko je ovde bio lažov“.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine(NDNV) je reagovalo saopštenjem u kom traži od nadležnih državnih organa da hitno objasne zbog čega se i dalje vodi postupak protiv Ane Lalić, „čak i posle priznanja glavnog epidemiologa u Kriznom štabu doktora Predraga Kona da ipak nije bilo dovoljno zaštitne opreme na početku, ali da se o tome ćutalo jer nisu hteli da plaše građane“.

„Umesto izvinjenja i pokretanja postupka protiv odgovornih i za propuste u nabavci zaštitne opreme i izlaganja zdravstvenih radnika zarazi, ali i za hapšenje novinarke koja je izveštavala u javnom interesu, državni organi u Srbiji nastavljaju kafkijanski proces protiv Ane Lalić, koja je na portal Nova.rs objavila tekst o situaciji u Kliničkom centru Vojvodine“, navodi se u saopštenju.

(Danas, foto: screenshot)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga