Amerikanci peticijom traže da se Trump izvini zbog guranja premijera Crne Gore

Predsjednik SAD-a Donald Trump gurnuo je premijera Crne Gore Duška Markovića kako bi bio u prvom planu na samitu NATO-a u Briselu

26. maj 2017

Zbog jučerašnjeg poteza predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, koji je u Briselu grunuo crnogorskog premijera Duška Markovića kako bi stao u prvi red, građani Sjedinjenih Američkih Država pokrenuli su internetsku peticiju kojom se zahtijeva da se Bijela kuća izvini Markoviću.

Peticijom se traži da se Trump izvini i svim članicama NATO-a zbog jučerašnjeg ponašanja.

Peticiju treba potpisati 100.000 punoljetnih građana SAD-a da bi se dobio zvaničan odgovor Bijele kuće.

U obrazloženju je navedeno da građani SAD-a smatraju Trumpov potez sramnim.

Autorica knjiga o čarobnjaku Harryju Potteru Joanne K. Rowling komentirala je na svom Twitter-nalogu neobičnu situaciju kada je Trump odgurno Markovića na samitu NATO-a u Briselu kako bi izbio u prvi plan.

„Ti mali, mali, maleni čovječe“, napisala je Rowling uz snimak Trumpa koji odguruje Markovića.

Ova situacija izazvala je indignaciju na Balkanu i privukla pažnju na društvenim mrežama iako ju je sam premijer Crne Gore ocijenio kao „bezazlen događaj“, prenio je AP.

Kako je navela američka novinska agencija, na društvenim mrežama u regiji najčešći su naslovi „Amerika na prvom mjestu“ i „Kud si krenuo?“

„Vidio sam samo reakcije na društvenim mrežama. To je jednostavno jedna bezazlena situacija“, rekao je Marković novinarima na samitu, prenosi Tanjug.

Umjesto da bude uvrijeđen, on je iskoristio priliku da zahvali Trumpu na podršci članstvu Crne Gore u NATO-u, navodi AP.

Marković je dodao da je u svakom slučaju „prirodno da predsjednik SAD-a bude u prvom redu“.

Novinar CNBC-a Steve Kopack pita se je li Trump zaista odgurnuo čelnika NATO saveznika kako bi došao u prvi red

Predsjednik SAD-a Donald Trump gurnuo je jučer premijera Crne Gore Duška Markovića kako bi bio u prvom planu na samitu NATO-a u Briselu.

Na snimku se jasno vidi kako Trump lijevom rukom snažno gura Markovića ustranu, potom izlazi u prvi plan i namješta odijelo, prenio je Reuters.

Snimak, na kojem se vidi da se Marković nasmiješio na ovakav Trumpov gest, ubrzo se proširio po internetu.

(Al Jazeera)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga