Američkom kutku u Novom Sadu nagrada ambasade Amerike

Novosadski Američki kutak se istakao svojom kreativnošću i komunikacijom sa lokalnim stanovništvom

08. sep 2016

Američki kutak u Novom Sadu osvojio je prestižnu nagradu u oblasti javne diplomatije Public Diplomacy Achievement Award, koju će tom edukativnom centru u ponedeljak dodeliti ambasador Amerike u Srbiji Kajl Skot.

U obrazloženju nagrade se navodi da će nagrada biti uručena koordinatorima Američkog kutka u Novom Sadu Milici Rašković i Marku Bumbiću.

„Rašković i Bumbić sprovodili su programe koji su istakli značaj volonterizma i građanskih inicijativa, kao i preuzimanja lične odgovornosti svakog stanovnika za dobrobit svog okruženja i šire zajednice, koje SAD promoviše“, navodi se u obrazloženju nagrade.

Američki kutak je koncept malog kulturno edukativnog centra koji je razvijen kao oblik saradnje Američke Ambasade i lokalnih institucija širom sveta. U Srbiji trenutno funcioniše osam američkih kutaka, a novosadski se svojom kreativnošću i komunikacijom sa lokalnim stanovništvom istakao i poslužio kao primer širom regiona.

Američki kutak u Novom Sadu istakao se po programima koji su omogudili da stanovnici Novog Sada svih uzrasta dobiju pravovremene informacije o studijama u Americi, pohađaju besplatne kurseve engleskog jezika, upoznaju se sa američkim i drugim stručnjacima i od nedavno polažu TOEFL test.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga