AmCham formulisala četiri cilja nove Vlade Srbije za oporavak privrede

Prioritet razvoj eUprave, unapređenje vladavine prava i efikasnosti pravosuđa­, unapređenje efikasnosti zdravstvenih usluga i unapređenje predvidivosti poreskog i parafiskalnog opterećenja

27. okt 2020

Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) pozdravila je imenovanje tima nove Vlade Srbije i formulisala je četiri cilja, koja bi trebalo da se nađu u njenoj agendi radi podizanja kapaciteta javne uprave i oporavka privrede.

U saopštenju se navodi da su četiri prioritetna cilja – kontinuirani razvoj eUprave, dalje unapređenje vladavine prava i efikasnosti pravosuđa­, unapređenje efikasnosti zdravstvenih usluga, kao i unapređenje predvidivosti poreskog i parafiskalnog opterećenja.

Predsednik AmCham Zoran Petrović čestitao je Ani Bernabić još jedan mandat i ocenio da su prvi efekti pandemije kovid na ekonomiju ublaženi merama državne pomoći.

On je naglasio da će konačni uticaj na ekonomiju biti vidljiv u narednih šest meseci, „pa je ispred nas zajednički rad sa novom Vladom Srbije na daljem očuvanju zdravlja naših građana, očuvanju radnih mesta i što efikasnijem oporavku privrede“.

„Apelujem na novu Vladu da nastavi sa radom na unapređenju efikasnosti zdravstvenih usluga i elektronskih servisa, uz dalje unapređenje vladavine prava i poreske predvidljivosti, jer su ovo oblasti koje uslovljavaju brzinu oporavka“, zaključio je Petrović.

(FoNet)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga