Ambijentalna instalacija Aleksandre Lung u okviru Dunavskih dijaloga

U "Vertikalama" se percepcija prostora transformiše u dinamičnu igru geometrijskih sadržaja

07. sep 2015

Izložba ambijentalne instalacije pod nazivom “Vertikale” nemačko-srpske umetnice Aleksandre Lung biće otvorena sutra u okviru Trećeg međunarodnog festivala savremene umetnosti podunavskog regiona “Dunavski dijalozi”.

Koncept izložbe je u višeslojnom značenju pa izložba prvo prikazuje korespodenciju slike i prostora, odnosno slike u prostoru, dok u nastavku tog umetničkog istraživanja umetnica dodaje svetlost i zvuk, tako da se percepcija prostora transformiše u dinamičnu igru geometrijskih sadržaja, navodi se u pratećem materijalu uz izložbu.

Aleksandra Lung je rođena 1970. godine u Vojvodini a od 1995. živi u Ingolštatu u Nemačkoj gde je i članica Udruženja umetnika Ingolštata. Učestvovala je na grupnim izložbama i priredila tri samostalne izložbe u Nemačkoj i Srbiji. Osim slikarstva i skulpture, bavi se fotografijom, aranžiranjem i dekoracijom enterijera.

Izložba će biti otvorena u utorak u 19 sati u Malom likovnom salonu u Novom Sadu i moći će se pogledati do 12. septembra.

Treći međunarodni festival savremene umetnosti podunavskog regiona “Dunavski dijalozi” održava se od 28. avgusta do 18. septembra u Apatinu i u Novom Sadu, u organizaciji novosadske galerije Bel art.

Izložbe su prvo bile postavljene na tri mesta u Apatinu, pod nazivom “Na sredini Dunava”, a potom u Novom Sadu, gde će biti postavljeno ukupno 15 izložbi pod nazivom “Umetnost u doba (ne)emocionalnosti”.

U okviru festivala, u Novom Sadu će biti održan i internacionalni simpozijum o savremenoj umetnosti.

Na festivalu učestvuju brojni umetnici iz podunavskih zemalja i iz šireg regiona.

Pokrovitelj festivala je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i inofrmisanje, a “Dunavske dijaloge” podržali su i Grad Novi Sad, Ministarstvo kulture Srbije, Austrijski kulturni forum i Opština Apatin.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga