Ambasador SAD: Vojvodina je primer za region

Ambasador SAD je danas boravio u prvoj zvaničnoj poseti Vojvodini

29. feb 2016

Ambasador SAD Kajl Rendolf Skot izjavio je danas u Novom Sadu da je Vojvodina primer kako narodi treba da žive zajedno.

„Vojvodina je primer za sve druge u ovom regionu, kako svi narodi treba da žive zajedno”, rekao je Skot u razgovoru sa pokrajinskim premijerom Bojanom Pajtićem, a prenosi Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

Dodao je da se vojvođanska vlada svojom aktivnom politikom stara da obezbedi očuvanje jezika i pisama, kulture i tradicije pripadnika različitih nacionalnih zajednica.

Pajtić i Skot su razgovarali o značaju ekonomskog razvoja, regionalnih odnosa, kao i o temi privlačenja stranih investicija, piše u saopštenju.

Pajtić je izrazio zadovoljstvo, jer je američki ambasador pokazao visok stepen interesovanja za privlačenje stranih investicija u Vojvodinu i Srbiju.

Ambasador SAD je danas boravio u prvoj zvaničnoj poseti Vojvodini.

On je razgovarao o ekonomskoj saradnji i sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Vučević je rekao da je na sastanku dominantna tema bila dolazak investitora iz SAD, koji će omogućiti otvaranje nekoliko hiljada radnih mesta i izgradnju fabrike, saopšteno je iz njegovog kabineta.

“Za nas, dolazak investicija iz SAD je značajan ne samo u ekonomskom, već i u političkom smislu”, kazao je gradonačelnik Novog Sada.

Američki ambasador je rekao da je Novi Sad poznat među američkim biznismenima i kao privlačno mesto za ulaganje i kao vrlo uspešan grad.

“Ja sam tek tri-četiri nedelje u Srbiji i smatram da je od velike važnosti da je obiđem, da učim o zemlji i da je što bolje upoznam”, rekao je Skot.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga