Ambasada SAD: Civilno društvo važno za stabilnost i demokratiju u Srbiji

"Nijedna vlada ne može dati sve odgovore na izazove sa kojima se svakodnevno suočava"

05. avg 2020

Vlada SAD je ponosna na kontinuirano partnerstvo sa institucijama civilnog društva u Srbiji koje igra važnu ulogu u nalaženju rešenja koja će zemlji doneti više demokratije i stabilnosti, objavila je danas na Tviteru Ambasada SAD u Beogradu.

U saopštenju se navodi da „nijedna vlada ne može dati sve odgovore na izazove sa kojima se svakodnevno suočava“ i da se „problemi, bilo da se odnose na bolesti, siromaštvo, nepravdu, najbolje rešavaju uz pomoć drugih aktera, uključujući akademsku zajednicu, naučne institute, verske institucije, organizacije civilnog društva“.

„Na organizacijama civilnog društva u Srbiji je da odigraju važnu ulogu u nalaženju rešenja koja će doneti više demokratije, prosperiteta i stabilnosti ovoj zemlji. Kako je nedavno izjavio i sam predsednik Vučić ‘u svakoj zemlji je važno da civilni sektor bude jak'“, piše u saopštenju.

Uz ocenu da je vlada SAD „ponosna na kontinuirano partnerstvo sa institucijama civilnog društva u Srbiji u bavljenju temama značajnim za društvo“ u saopštenju se dodaje i da je „kroz saradnju sa Vladom Srbije postignut veliki napredak u poslednje dve decenije“ mada su svesni da ima još toga da se uradi“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga