ALIBUNAR: Opštenarodna koalicija

Na „đurđevdanskim” izborima u Opštini Alibunar ubedljivu pobedu na svim nivoima odnela je Demokratska stranka

15. okt 2012

Na 24 biračka mesta u deset naseljenih mesta opštine Alibunar glasalo je 10.040 gradjana s pravom glasa, što predstavlja izlaznost od 52,52 odsto. Ubedljivu pobedu odneli su kandidati Demokratske stranke, koji su i na lokalnim izborima osvojili 12 odborničkih mesta u novom opštinskom parlamentu. Ostale stranke osvojile su sledeći broj mandata: SPS – 4, SNS – 3, DSS – 2 i LSV – 2. Skupština u Alibunaru broji ukupno 23 odbornika.

Za predsednika Skupštine opštine (SO) izabran je Neđeljko Konjokrad-Meda iz Ilandže, a za njegovog zamenika Đorđe Cvetković iz Alibunara. Za predsednika opštine izabran je Dušan Jovanović iz Banatskog Karlovca, a za njegovog zamenika Dragana Komatina iz Vladimirovca. Sekretarka SO Alibunar u narednim godinama biće Biljana Vragović. Novi članovi Opštinskog veća su Zvonko Zavišić, Aleksandar Plakalović, Mariana Ardeljan, Marin Rošu, David Jovanović i Danilo Ćirić.

Predsednik SO Neđeljko Konjokrad istakao je da opština Alibunar u narednom periodu može puno toga da očekuje, jer je vodi tim sačinjen na predlog DS i koalicionih partnera kao i onih koji podržavaju taj Program, a to su DS, DSS, PUPS i ljudi sa kojima se još uvek vode pregovori.

– Akcenat u narednom periodu stavićemo na stvaranje funkcionalnije opštinske uprave, a u saradnji sa pokrajinskim vlastima rešićemo problem energije, privlačenjem investitora koji ulažu u obnovljive izvore, zelene energije vetra i bio gasa. Sva strateška dokumenta za privlačenje stranih investitora su spremna, tako da uz pomoć njih nećemo imati problema da nastavimo put razvoja. Preko razvojnih fondova Evropske unije uspeli smo da obezbedimo deo novca za socijalnu zaštitu i pripremimo teren za neku buduću industriju koju bih želeo da vidim na ovim prostorima – rekao je Dušan Jovanović novoizabrani predsednik opštine Alibunar.

Ipak, tokom leta, lokalna koalicija dobila je pojačenje. Naime, njoj su se priključili i odbornici Srpske napredne stranke (SNS). Motivaciju za ulazak u opštinsku vlast u izjavi za medije novoizabrani član Opštinskog veća Novica Radojčin obojasnio je željom da se reši problem velikog broja nezaposlenih u opštini i potreba da se dosta toga uradi u interesu građana.

– DS pored koalicije sa LSV i DSS sada istu proširuje i na SNS, a ona je nastala kao splet realnih okolnosti i želje da se ovoj nerazvijenoj opštini obezbedi prosperitet i saradnja sa Republičkom i Pokrajinskom Vladom – rekao je predsednik opštine Dušan Jovanović.

Poslednje promene u strukturi vlasti podrazumevaju da je za zamenika predsednika SO postavljen Predrag Belić, a za članove Opštinskog veća Novica Radojčin i Boško Tijanić svi sa liste SNS-a.

Nemanja Kranjc

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga