Aleksić: Opozicija nastavlja sa bojkotom, Gojković obesmislila rad Skupštine

"O Kodeksu ponašanja i predlogu novog Poslovnika o radu možemo razgovarati samo sa drugim predsednikom parlamenta"

25. jula 2019

Potpredsednik Narodne stranke i poslanik u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić izjavio je da će deo poslanika opozicije nastaviti sa bojkotom parlamenta sve dok se na funkciji predsednice nalazi Maja Gojković, jer je ona obesmislila njegov rad.

Nisu se stekli uslovi da se u parlamentu radi, a osoba koja je degradirala i unizila taj dom je predsednica parlamenta Maja Gojković, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

O Kodeksu ponašanja i predlogu novog Poslovnika o radu možemo razgovarati samo sa drugim predsednikom parlamenta, naglasio je on.

Aleksić je, pošto je danas poslednji četvrtak u mesecu i ministri na čelu sa premijerkom Anom Brnabić će odgovarati na pitanja poslanika, postavio u holu parlamenta desetak pitanja za koje veruje da će mu odgovoriti.

On je zatražio odgovor nadležnih organa da li će reagovati na tekst „Omča za Srbiju“, u kojoj se najavljuje ubistvo jednog od lidera opozicije, da li će nadležni organi saslušati Sinišu Malog zbog navoda KRIK da li je njegov rođeni brat u vezi sa firmom „Milenijum tim“ i da li će Vlada Srbije prihvatiti „rumunski model“ plata za lekare.

Aleksić je rekao i da je u sredu bio u Kraljevu, u 13:30 sati na aerodromu „Morava“ koji radi samo sredom od 12 do 14 sati, gde sem službenika nema nikoga, niti jednog putnika ili aviokompanije.

Da li je otvaranje tog aerodroma povezano sa hotelom „Tonanti“ u Vrnjačkoj banji, čiji je vlasnik Darko Đurović, sin Dmitra Đurovića koji je povezan sa ministrom Nebojšom Stefanovićem i njegovim ocem Brankom, pitao je Aleksić.

Prema rečima Aleksića, taj hotel je od Ministarstva privrede, kroz Razvojnu agenciju Srbije u januaru ove gdine dobio 1,7 miliona evra podsticaja za razvoj turizma.

On je pitao i ministarku Zoranu Mihajlović zašto je deo Moravskog koridora, od Pojata do Preljina, poskupeo za 300 miliona evra, kao i dokle je stigla istraga BIA o urušavanju potpornog zida u Grdeličkoj klisuri.

Dokle je stigla i istraga ubistva Olivera Ivanovića i da li će BIA da radi svoj posao ili će se baviti prisluškivanjem i praćenjem opozicionih lidera, kao što je to bio slučaj u Novom Sadu sa Vukom Jeremićem, istakao je Aleksić.

Aleksića je interesovalo i koliko je investirala Srbija, a koliko arapski partneri u projekat „Beograd na vodi“, navodeći da se radi „o najvećoj praonici para u Evropi“.

(FoNet. foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga