Aleksandra Jerkov prelazi u Demokratsku stranku

Podnela ostavku na mesto narodne poslanice, u okviru DS-a zalagaće se za autonomiju Vojvodine

11. jan 2013

Aleksandra Jerkov izjavila je danas da je napustila Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) čiji je bila funkcioner i da će preći u Demokratsku stranku (DS).

Ona je u pisanoj izjavi saopštila i da je podnela ostavku na dužnost poslanika u Skupštini Srbije i odbornice u Skupštini Novog Sada.

„Svoj politički put nastaviću u DS u kojoj vidim širi front za borbu za sve ciljeve za koje sam se borila i svih ovih godina“, navela je Jerkovljeva u pisanoj izjavi.

Ranije danas predsednik Administrativnog odbora parlamenta Zoran Babić izjavio je da je u Skupštinu stigla ostavka Aleksandre Jerko i da će naredne sedmice biti usvojena i da će upražnjeno poslaničko mesto popuniti Republička izborna komisija.

Aleksandra Jerkov saopštila je i da je DS jedina koja ima mogućnost da pobedi sadašnju vladajuću koaliciju i da veruje da će u DS-u moći da ostvari svoje ideje kada je u pitanju autonomija Vojvodine.

„I dalje verujem u iste vrednosti i ciljeve zbog kojih sam pre 13 godina pristupila LSV i za koje sam se borila zajedno sa ljudima iz ove stranke kojima želim da se zahvalim za svu zajedničku borbu. Verujem da prelaskom u Demokratsku stranku pristupam organizaciji koja ima veće mogućnosti i kapacitete da realizuje te vrednosti i ideale, od kojih nikada neću odstupiti“, saopštila je Jerkov.

LSV je saopštila da je ostavka Aleksandre Jerkov na mesto poslanika lični čin koji ne žele da komentarišu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga