Aleksandra Jerkov pozvala Pajtića da održi reč

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov pozvala je danas predsednik…

28. jan 2009

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov pozvala je danas predsednika Izvršnog veća Vojvodine Bojana Pajtića da održi obećanje da će Vojvodini pripasti 90 odsto od prodajne cene Naftne industrije Srbije.
Jerkov je u saopštenju za javnost navela „da se Pajtić dogovorio sa partijskim kolegom (predsednikom Vlade Srbije) Mirkom Cvetkovićem da Vojvodini pripadne 90 odsto od simboličnih 400 miliona evra dobijenih prodajom najvrednije vojvođanske imovine“.
„Pajtić ima priliku da jasno pokaže da li njegova reč još nešto vredi ili će prevagnuti interesi beogradske centrale njegove stranke. Pokrajinska administracija, uprkos insistiranju LSV, nije bila u prilici da se izjašnjava o prodaji NIS-a, ali je LSV jasno predočila šta o tome misli“, navodi se u saopštenju.
Jerkov je podsetila i da je prilikom usvajanja budžeta Srbije usledio amandman Vlade Srbije da deo novca od privatizacije NIS-a Vojvodini bude uplaćen odmah, a deo onda kada joj budu vraćene nadležnosti.
„Paralelno sa najavom da bi novac od NIS-a mogao biti uplaćen danas ili sutra, od guvernera Narodne banke Srbije Radovana Jelašića čujemo da bi taj novac mogao poslužiti za zaustavljanje pada dinara. Sve to ukazuje na mogućnost da novac od NIS-a negde zaluta“, navela je Jerkov.
Ona je pozvala Bojana Pajtića da održi reč i da se 90 odsto od novca dobijenog prodajom NIS-a vrati u Vojvodinu, „jer će sve što Vojvodina dobije manje od toga naneti nemerljivu štetu dostojanstvu Vojvodine i njene administracije“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga