Aleksandra Jerkov: Nije dovoljno lepiti plakate i sedeti u kafićima

"Građanima dugujemo i jasan plan i objašnjenje kakav nam je plan pre, a kakav posle bojkota"

13. okt 2019

Potpredsednica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov izjavila je da bojkot izbora podrazumeva mnogo više angažovanja i veći nivo organizacije nego učešće na izborima, posebno u situaciji gde su izbori neslobodni i ljudima na razne načine prete i ucenjuju ih da bi na izbore izašli.

„Građanima dugujemo i jasan plan i objašnjenje kakav nam je plan pre, a kakav posle bojkota, čime ćemo meriti njegov uspeh i kako će on dovesti do pada (Aleksandra) Vučića, bez fraza, opštih mesta i parola koje im u ovoj kampanji opozicija nudi“, rekla je Jerkov za izdanje lista Blic od nedelje.

Na pitanje hoće li ići po Srbiji i na table na ulazima u gradove lepiti nalepnice „bojkot“, ona je rekla da opozicija mora imati drugačiju vrstu odgovornosti prema građanima koji su, kako je ocenila, s pravom razočarani u mnoge koji su bili u vlasti.

„Nisam sigurna da je lepljenje nalepnica na table sa imenima gradova i sedenje u kafićima sa nekoliko stranačkih aktivista najbolji način za to. Slično kao i sa izborima u Medveđi, kada je veliki deo stranaka već proglasio bojkot pa zatim dan proveo sedeći u kafićima i deleći do društvenim mrežama snimke iz Medveđe koje su napravili ljudi koji žive u Medveđi“, rekla je Jerkov.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga