Aleksandra Jerkov: Napadi režima na Tanju Fajon moraju stati

"Činjenica da za svoje napore i trud dobija ovakav odgovor režima govori o prirodi vlasti u Srbiji više nego bilo koji politički protivnik"

18. nov 2019

Poslanica i potpredsednica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov ocenila je danas da su napadi vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), kojima je prethodnih dana izložena evropska poslanica Tanja Fajon, samo još jedan pokazatelj kako u Srbiji prolaze svi koji iz bilo kog razloga ne odgovaraju režimu Aleksandra Vučića.

„Režim očekuje apsolutnu poslušnost od svih – ne samo od političkih aktera, nego, kako vidimo, i od međunarodne zajednice, medija, novinara, institucija i građana. Svako ko bude mislio drugačije i usuđivao se da to javno kaže biće izložen uvredama i hajkama od strane Đukanovića ili nekih drugih ‘đukanovića’, a sve starim radikalskim metodama iz kojih SNS niti može niti želi da izađe“, navela je Jerkov u saopštenju.

Ona je ocenila da je evropska poslanica Tanja Fajon iskreni prijatelj Srbije i demokratije u Srbiji.

„Jedna je od najglasnijih i najžešćih borkinja za vladavinu prava, nezavisne institucije i slobodne medije u Srbiji. Činjenica da za svoje napore i trud dobija ovakav odgovor režima govori o prirodi vlasti u Srbiji više nego bilo koji politički protivnik“, dodala je ona.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga