Aleksandar Odžić: Vojvođanski front će ujediniti Vojvodinu

"Vreme je da ista opredeljenja pretočimo u zajedničku političku borbu”

27. okt 2018

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić pozdravio je danas spremnost i odluku najviših organa Lige socijaldemokrata Vojvodine da se oformi Vojvođanski front za odbranu Vojvodine, koji će okupiti sve vojvođanske stranke, organizacije i pojedince, kao jasan odgovor na sveopštu „političku šizofreniju“ kojom je opsednuta politička scena Srbije.

“Zakonodavna, izvršna i sudska vlast garantovane Ustavom, pravo raspolaganja izvornim prihodima, imovinom, svim prirodnim i radom stvorenim resursima, ravnopravnost i jednakost za sve građane bez obzira na nacionalnu, versku, zavičajnu ili bilo koju drugu različitost su osnovna programska načela gotovo svih vojvođanskih organizacija. Vreme je da ih pretočimo u zajedničku političku borbu”, naveo je Odžić u saopštenju za javnost.

Izrazio je očekivanje da će, već na prvoj narednoj sednici predsedništva, Vojvođanska partija doneti odluku o formiranju Vojvođanskog fronta i aktivnom učešću stranke u realizaciji proklamovanih ciljeva, “do konačne pobede Vojvodine”.

“Želimo da to uspostavimo kao dominatnu politiku u Vojvodini i povratimo sva osvojena i stečena prava za građanke i građane Vojvodine, a koja su im na najgrublji mogući način oduzeta pre sada već tri decenije, zbog čega i danas trpimo nesagledive posledice. Vojvodine će biti onoliko koliko bude borbe za nju!”, poručio je Odžić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga