Aleksandar Odžić: U uspostavljanju subjektiviteta Vojvodine grešaka više ne sme biti

"Vojvođanski front je najozbiljnija alternativa aktuelnom režimu"

01. jula 2019

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić poručio je danas da je Vojvodini potrebno jedinstvo u postizanju proklamovanih ciljeva i uspostavljanja političko – ekonomskog subjektiviteta Vojvodine, te da grešaka više ne sme biti.

„Vreme je za Vojvodinu, a Vojvođanski front nudi rešenja, od svojih vrednosnih principa i programskih načela nismo odustajali svih ovih decenija, za njih se borimo i izborićemo se“, istakao je Odžić u pisanoj izjavi za javnost.

„U Vojvodini ne postoji organizovanija i programski srodnija koalicija od Vojvođanskog fronta, kao alternativa aktuelnom režimu u svakom smislu te reči. Za svega nekoliko meseci od potpisivanja saradnje između jedine dve preživele vojvođanske stranke LSV i VP, kao i serije tribina širom Vojvodine na kojima i dalje radimo bez obzira na sve učestalije opstrukcije, pa i dobrih izbornih rezultata za savete mesnih zajednica u pojedinim vojvođanskim opštinama, potpuno je jasno da se Vojvođanski front nameće kao najozbiljnija alternativa aktuelnom režimu“, naveo je Odžić.

On je ocenio da je populizam, „kao omiljeno sredstvo političke borbe političara bez konkretnih i ostvarivih ciljeva, kratkog daha i pre ili kasnije doživi sudbinu bezidejne, nekonsolidovane i u prošlosti potrošene opozicije koja nema potrebne kapacitete, ne samo za smenu aktuelnog režima, nego je i bez jasnog plana šta nakon Vučića i svih njegovih sledbenika“.

„Decentralizacija, regionalizacija, demokratsko, sekularno i građansko društvo, antifašizam, sloboda mišljenja i govora, medijske slobode, pravna i ekonomska sigurnost svakog pojedinca, evroatlantske integracije, suočavanje sa prošlošću i regionalna stabilnost, zatvaranje kosovskog pitanja i dogovor sa Vojvodinom je nešto od čega ne može pobeći ni jedna vlast ili opozicija koja pretenduje na istu tu vlast i sve ostalo je traćenje vremena i rasipanje energije miliona ljudi koji žele da žive u uređenoj državi i prosperitetnom društvu“, poručio je on.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga