Aleksandar Odžić: Sve vojvođanske snage udružiti u borbi za Vojvodinu

"Intezivno se radi na suzbijanju i uništavanju vojvođanskih vrednosti"

27. sep 2019

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić pozvao je danas na okupljanje i zajedničko delovanje „svih preživelih vojvođanskih snaga“ na osnovnim strateškim ciljevima očuvanja Vojvodine, dodavši da je ona „najveća žrtva državnog centralizma i velikosrpskog nacionalizma“ .

„Samo ujedinjeni oko nespornih vrednosnih principa i političkih programa možemo, ne samo sačuvati Vojvodinu, nego i povratiti sve ono što nam pripada i što nas čini Vojvođanima“, poručio je Odžić u pisanoj izjavi za javnost.

On je naveo da se decenijama unazad u Vojvodinu ne ulaže i da se kompletna putna infrastruktura usmerava u centralnu Srbiju, dok je u svega osam vojvođanskih opština voda tehnički ispravna. Takođe, kako je dodao, subvencije za poljoprivrednike su simbolične a cene poljoprivrednih proizvoda na najnižem mogućem nivou, dok su cene naftnih derivata najskuplje u Evropi.

„Vojvođanske plate i penzije, od nekada najviših, danas su višestruko niže u odnosu na Beograd, iz većine vojvođanskih opština isisan je svaki smisao života i iz njih se Vojvođani iseljavaju u inostranstvo, intezivno se radi na suzbijanju i uništavanju vojvođanskih vrednosti, vojvođanske istorije, tradicije i kulture“, istakao je Odžić.

On je oceniio da je Vojvodina danas obespravljena i ponižena, „iscrpljena višedecenijskom pljačkom i uzurpacijom od strane centralne državne administracije koja koristi svaku moguću situaciju da iz Vojvodine iznese sve što se izneti može, rasproda šta se još rasprodati ima i raseli sve one koji imaju gde otići“, i da se o tome „više ne sme ćutati“.

„Prošlo je više od trideset godina od nasilnog uskraćivanja svih osvojenih i stečenih prava građanima Vojvodine da samostalno odlučuju o svojoj sudbini i životu u Vojvodini, i ako neko misli da će se to stanje samo od sebe promeniti onda jako greši ili je prosto naivan, isto onoliko koliko je spreman da veruje da će se i u današnjem srpsko-srpskom sukobu vlasti i opozicije izroditi bilo šta dobro za Vojvodinu i sve njene građane“, ukazao je Odžić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga