Aleksandar Obradović obratio se na protestu u Beogradu: Nema povlačenja, nema ni korak nazad

"Kada pobedimo strah i mi ćemo pobediti"

16. nov 2019

Ispred Palate pravde preko telefona večeras se okupljenim učesnicima 50. protesta Jedan od pet miliona u Beogradu obratio uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović koji je poručio da, ako je on mogao da se oslobodi od straha, to mogu i svi.

Obradović je rekao da je otkrivanjem nezakonitosti u poslovanju Krušika želeo da da doprinos oslobađanju od straha i budućim uzbunjivačima.

„Ako sam ja to mogao verujte mi to može svako od vas“, rekao je Obradović i dodao da „nema povlačenja nema ni korak nazad“.

On je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poželeo brz oporavak i poručio mu da, kada bude hteo da čuje činjenice, da dođe do Valjeva i da će mu objasniti sve što nije razumeo.

Mnogo je Krušika u Srbiji i mnogo preduzeća koja posluju po sličnoj matrici. Mnogo je alavih kabadahija u preduzećima i lokalnim zajednicama koje se bogate na račun svih građana“, rekao je Obradović.

On se zahvalio na podršci, solidarnosti i snazi koju mu daju okupljeni na protestima.

Ocenio je da u Srbiji ima mnogo poniženih tapšača režimu, kao i mnogo pasivnih i ravnodušnih.

On je dodao da sebe ne smatra herojem ni mernom jedincom za hrabrost već običnim čovekom sa manama i vrlinama koji nije hteo da posmatra propadanje svog preduzeća, kao ni da mu neko crta uši i rep i tretira ga kao magarca.

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković rekao je da u Srbiji postoje hrabri ljudi, a da je jedan od najhrabrijih Aleksandar Oradović koji je istupio javno i kazao „car je go“ i „nešto je trulo u Srbiji“.

„Hvala ti Aleksandre u ime svih nas“, rekao je Marković.

Dodao je da Obradović ne zna za granice i rešetke.

„Strah je jedini zatvor u koji možete da nas stavite“, rekao je Marković koji je poručio „kada pobedimo strah i mi ćemo pobediti“.

Marković je kazao da ima jedan čovek u Srbiji koji ima problem sa srcem i koji je završio u bolnici, a taj čovek je, kako je rekao Marković, pevač Đorđe Balašević kojem je poručio „izdržaćeš znamo“.

Marković je rekao da su više od jedanaest meseci na ulicama, da se bore za Srbiju, protiv nasilja i laži, za istinu i promenu sistema.

Poručio je da se 11 meseci bore i pokušavaju da raskrinkaju jednu veliku laž sistema i da će 22. novembar (kada se odlučuje o doktoratu ministra finansija Siniše Malog) biti jedna od najvećih pobeda kada će biti sigurni da su oslobodili jednu instituciju.

„Ta institucija će biti prva koja je oslobođena, jedna od mnogih koja je istupila i rekla ne“, kazao je Marković.

Dodao je da su RTS i tužilaštvo među institucijama koje ne rade.

Kako je rekao, tužilaštvo je pokazalo da svoj posao radi samo ako je dobro za Srpsku naprednu stranku i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Studentikinja Valentina Reković rekla je da je danas 50. subota kako se „bore za istinu“.

„Oni su slali batinaše na nas i tukli studente, a nisu uspeli da nas pokolebaju i zastraše“, rekla je Reković.

Rekla je i da su „plaćeni batinaši“ jedini odogovor koji je režim slao, da su jedni takvi batinaši bili ispred RTS-a, a među njima je, kako je rekla, bio i sin funkcionera SNS-a koji je napao snimatelja Nemanju Ristića.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga