Albanski studenti i studentice protiv uništavanja fakulteta

Zahtijevaju trenutno ukidanje Vladine odluke kojom se traži da se zgrada fakulteta pretvori u vladine urede

15. nov 2014

Studenti i studentice u Albaniji se bude! U posljednjih deset dana, održano je nekoliko protesta i pobuna, a posljednja tri dana ne održava se nastava na Geološkom fakultetu.

U utorak su studenti/ce organizirali/e demonstrativni protest u povorci od fakulteta do sjedišta Vlade. Premijer je sam izašao iz ureda kako bi pokušao uvjeriti studente/ice da su u krivu te da se nemaju zašto buniti, na što su studenti/ce reagirali/e vikanjem.

Ono što studenti i studentice zahtijevaju jest trenutno ukidanje Vladine odluke kojom se traži da se zgrada fakulteta pretvori u vladine urede, čime bi studenti/ce bili prisiljeni tražiti nove prostore za studiranje.

Glavni razlog pobune jest činjenica da je fakultet jedan od najstarijih u zemlji te je kao takav odigrao važnu ulogu u razvoju albanske industrije. Fakultet posjeduje opremu koja, u slučaju premještanja, više ne bi bila upotrebljiva (budući da nikakvih ulaganja nije bilo posljednja dva desetljeća). Osim toga, sveučilišta su posljednja javna mjesta koja su ostala nakon vala privatizacije koja je započela početkom 2000-tih godina.

Solidarno s kolegama i kolegicama!

(Libela)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga