Aktivistički bioskop u CK13

Omladinski centar CK13 organizuje 27. jula veče aktivističkog bioskopa, a prikazaće filmove realizovane u okviru projekta “Videom do promene”, filmove pristigle na konkurs “Ljudska prava na videu”, kao i filmove iz svetskih produkcija

25. jula 2012

Omladinski centar CK13 u Novom Sadu organizuje 27. jula veče aktivističkog bioskopa, a prikazaće filmove realizovane u okviru projekta “Videom do promene”, filmove pristigle na konkurs “Ljudska prava na videu”, kao i filmove iz svetskih produkcija Amnesty International, Witness video i sl.

Tri najbolja video rada pristigla na konkurs projekta “Videom do promene” dobiće tom prilikom vredne nagrade (slušalice Sennheiser, dokumentarne filmove iz produkcije Restarta, knjige iz Infoteke CK13…).

Najavljen je i nastup novosadsko-beogradskog džez kvinteta Brooklyn BeHop Group (Ivan Radivojević – truba, Ljubomir Turajlija – alt saksofon, Marko Novak – gitara, Marko Čurčić – bas gitara, Aleksandar Škorić – bubnjevi), a ulaz na oba programa je besplatan.

Projekat “Videom do promene” obuhvata radionice iz video aktivizma i edukacije iz oblasti ljudskih prava.

Učesnici imaju priliku da nauče osnove snimanja i realizuju sopstveni film na temu u vezi sa odbranom ljudskih prava.

Projekat se realizuje u saradnji sa organizacijama Iz kruga…Vojvodina, Novosadskom lezbejskom organizacijom (NLO) i Udruženjem romskih studenata (URS), u okviru programa “Mi smo na mreži” Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF).

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga