Aktivisti u Zrenjaninu: Ukoliko do kraja juna nema zdrave vode, 100 šatora ispred Gradske kuće

Upotreba vode iz gradskog vodovoda je od 2004. godine zabranjena za piće

27. maja 2019

Aktivisti Pokreta ujedinjenih fatoma (PUF) – Milan Pernat i Miljan Čičić, koji su zbog neispravne vode za piće u Zrenjaninu štrajkovali glađu, najavili su da će, ukoliko Zrenjaninci ne dobiju zdravu pijaću vodu do kraja juna, organizovati akciju „100 šatora za zdravu pijaću vodu“.

Pernat i Čičić koji su započeli štrajk glađu 20. maja, zahtevajući da im se precizira datum kada će novo postrojenje za prečišćavanje vode početi da radi, kao i kada će se postaviti cisterne sa zdravom pijaćom vodom, u subotu su obustavili protest zbog zdravstvenih problema Čičića.

Čičić je na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj ispred Gradske kuće, rekao da na sastanku s gradonačelnikom Zrenjanina prošlog petka „nisu uspeli da približe stavove o postavljanju cisterni sa ispravnom vodom“, ali da „iskreno veruju da će postrojenje biti pušteno u rad“, kako im je i rečeno.

Upotreba vode iz gradskog vodovoda je od 2004. godine zabranjena za piće zbog nedozvoljene količine arsena, a novo postrojenje za prečišćavanje vode je u probnom radu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga