Aktivisti SzS prelepili tablu RTV-a nazivom Mesni odbor SNS-a

"RTV pretvorena u propagandno glasilo vladajućeg režima"

24. okt 2018

Aktivisti i funkcioneri Saveza za Srbiju (SzS) prelepili su danas tablu na ulazu u Radio-televiziju Vojvodine nalepnicom na kojoj piše “Mesni odbor SNS-a”.

Oni su optužili RTV da već nekoliko godina ne ispunjava svoje zakonske i profesionalne obaveze prema građanima Vojvodine.

Poručili su da RTV ne obavlja funkciju javnog medijskog servisa, već je pretvorena u još jedno propagandno glasilo vladajućeg režima.

Političke partije i pokreti okupljeni u „Savez za Srbiju“ održali su danas i konferenciji za medije ispred zgrade RTV-a u Novom Sadu, na kojoj su upozorili da ta medijska kuća više nije javni medijski servis građana Vojvodine, već aktuelne vlasti i njenih pristalica.

U saopštenju SzS navodi se da je predsednik Pokreta za preokret i jedan od osnivača „Saveza za Srbiju“ Janko Veselinović pozvao urednike i novinare RTV-a da javno kažu da li su oteti od strane režima i istakao kako se u programima medijskog servisa Vojvodine vide i čuju samo neistine o uspesima i ćutanje o stvarnim prilikama i životu u pokrajini.

„Vidimo da su Savez za Srbiju i opozicija zabranjene teme i da javni medijski servis ne izveštava ni o otvorenim profašističkim napadima na nas, poput onog jučerašnjeg u centru Novog Sada. Tražimo da RTV radi i izveštava kao pravi javni medijski servis, a ne da bude samo još jedna filijala režima i Srpske napredne stranke“, poručio je Veselinović.

U saopštenju se dodaje da je jučerašnji incident u centru Novog Sada o kojem RTV nije izvestio javnost, bio povod za ovo njihovo obraćanje.

„Juče je nekoliko grupa režimskih provokatora vređalo i verbalno maltretiralo funkcionere i aktiviste SzS koji su delili propagandni materijal i razgovarali sa građanima. Javni medijski servis Vojvodine i ostala javna glasila koja kontroliše aktuelna vlast o ovim događajima uopšte nisu izveštavali mada je postojao jasan javni interes da najšira javnost o svemu bude obaveštena“, napominje se u saopštenju.

Predsednik novosadskog odbora Demokratske stranke Veljko Krstonošić istakao je da je svim građanima je Ustavom garantovano pravo na pravovremeno i istinito informisanje, a da javni medijski servis postoji da bi građanima omogućio da to pravo i koriste.

„Zato javni istup opozicionih stranaka ispred zgrade RTV-a nije ničiji hir ili politička taktika, već pre svega pokušaj da se na što jasniji način ukaže na kršenje prava građana Vojvodine„, poručio je on, dodavši da „RTV krije od građana šta se dešavalo juče i šta se inače dešava u Vojvodini“.

Novosadski ogranak SzS osnovan je juče, na Dan oslobođenja Novog Sada od fašizma u Drugom svetskom ratu.

Juče su imali i uličnu akciju povodom Dana oslobođenja od fašizma, a u petak će organizovati i prvu tribinu u Novom Sadu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga