Aktivisti SNS-a sprečili DS da održi pres konferenciju u Novom Sadu

"Naprednjaci" vikali, psovali i izgurali funkcionere DS-a sa Trga slobode u Novom Sadu

15. sep 2015

Više stotina aktivista Srpske napredne stranke (SNS) sprečilo je danas održavanje konferencije za novinare Demokratske stranke (DS) na Trgu slobode u Novom Sadu.

DS je prethodno najavio da će danas u 10.30 održati konferenciju za novinare na koju je pozvao i gradonačelnika Novog Sada iz redova SNS-a Miloša Vučevića, kako bi razgovarali o učinku gradske vlasti u prethodne tri godine.

Nekoliko gradskih funkcionera DS-a je ispred Gradske kuće postavilo plakate vezane za afere gradske vlasti predvođene SNS-om u prethodne tri godine. Potom je nekoliko stotina aktivista SNS-a, koji su bili u belim majicama sa likom ili sa imenom Aleksandra Vučića i SNS-a, kao i sa balonima SNS-a u rukama, sprečilo održavanje pres konferencije.

Aktivisti SNS-a su postavljali svoje štandove i doslovno su izgurali sa trga funkcionere DS-a. Na pokušaj funkcionera DS-a da daju izjave novinarima, “naprednjaci” su veoma glasno vikali, psovali i nisu im dozvolili da daju izjave.

Aktivisti SNS-a su funkcionere DS-a nazivali “lopovima”, “žutim šupcima”, i pretlii im sa: “Marš, ajde razlaz kući” i sličnim pogrdnim rečima.

Prisutni policajci kazali su novinarima da je DS prijavio današnji skup, a SNS nije. Policija je sprečila i koškanje između aktivista SNS-a i funkcionera DS-a.

Funkcioneri DS-a su pokušali da uđu u Gradsku kuću kod gradonačelnika, ali ih nisu pustili.

DS je najavio da će održati planiranu pres konferenciju u stranačkim prostorijama.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga