Aktivisti skupljaju potpise za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine

Protiv tendencije vlasti da malobrojne zelene površine grada zameni profitom

09. jul 2015

Građanska inicijativa za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine u Novom Sadu saopštila je danas da nastavlja sa prikupljanjem potpisa građana.

Novo potpisivanje peticije biće organizovano u petak od 16 časova do 21 čas u Zmaj Jovinoj ulici, a aktivisti su pozvali sve sugrađane koji smatraju da u Novom Sadu nedostaje zelenilo, da svojim potpisom podrže inicijativu.

U saopštenju grupe građana se podseća da je Skupština grada 25. juna usvojila predlog o izmeni plana generalne regulacije na osnovu kojeg se predviđa izgradnja javne garaže na zelenoj površini.

„Podsećamo da park u kome je planirana garaža čini deo starog jezgra grada u kome su dva muzeja – Muzej Vojvodine i Muzej savremene umetnosti. Ovaj park je važan deo života zajednice, mesto koje je namenjeno vlasnicima pasa i njihovim ljubimcima, kao i svim građanima koji uživaju u zelenim prostorima“, navodi se u saopštenju.

Aktivisti su ocenili da plan koji bi omogućio uništenje zelene površine sa stablima starim preko 60 godina, zarad izgradnje javne garaže, ne može biti opravdan.

„Namera da se umesto parka postavi garaža sada se već može posmatrati kao tendencija vlasti da malobrojne zelene površine grada zameni profitom“, poručili su oni.

Peticija za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine može se potpisati i u Mesnoj zajednici Dunav ponedeljkom, sredom i petkom od 8-15h, utorkom i četvrtkom od 8 do 12 časova i od 17 do 19 časova.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga