Aktivisti Paora pešačili 100 kilometara za rodnu ravnopravnost

Važno je da se akcijom skrene pažnja javnosti i institucija države Srbije na fizičko i psihičko nasilje kojem su izložene žene

18. jula 2015

Aktivisti Panonske aktivističke organizacije (PAOR) prepešačili su više od 100 kilometara kako bi ukazali na problem nasilja nad ženama i na diskriminaciju žena.

Oni su pešačili od Kadinjače do Niša, gde se održava festival “Art Femine”. Pešačili su preko Užica, Arilja, Kraljeva i Kruševca do Niša.

“Smatramo da je važno da se akcijom ultramaratonske šetnje skrene pažnja javnosti i institucija države Srbije na fizičko i psihičko nasilje, porodično nasilje i diskriminaciju kojima su izložene žene različitih dobi i društvenog statusa”, naveli su aktivisti PAOR-a.

Oni su naveli da je u prvih pet meseci u Srbiji ubijeno 26 žena, većinom u porodičnom nasilju, i upozorili da je to je isti broj ubijenih žena koji je zabeležen tokom cele protekle godine.

Aktivisti PAOR-a su nedavno pešačili i od Šapca do Srebrenice, povodom 20. godišnjice genocida u tom gradu u Bosni i Hercegovini.

Reč je o projektu “Hodajuće ideje (Walking Ideas), čiji je cilj izgradnja mira bez nasilja i diskriminacije u regionu bivše Jugoslavije i Zapadnog Balkana i promovisanje značaja borbe protiv fašizma u svim njegovim oblicima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga