Aktivisti organizovali novu akciju za očuvanje parka

Gradski parkovi mogu postati mesta okupljanja i svojevrsna kulturna scena

20. sep 2015

Građanska inicijativa “Sačuvajmo park kod Muzeja” organizovala je juče celodnevni program u parku kod Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.

Aktivisti su u parku postavili bioskop na otvorenom u kojem je bio prikazan film „Goli“, a za najmlađe Novosađane održana je i edukativno-kreativna radionica „Šta će nama drvo?“.

U građanskoj inicijativi su podsetili da je Skupština Novog Sada 25. juna usvojila predlog o izmeni plana generalne regulacije kojim se predviđa izgradnja javne garaže na zelenoj površini.

Aktivisti su istakli i da park, u kojem se planira izgradnja garaže, čini deo starog jezgra grada i zaštićenu okolinu spomenika kulture Muzeja Vojvodine i Arhiva Vojvodine, te da se u njemu nalazi i Muzej savremene umetnosti Vojvodine.

Rani javni uvid izmene i dopune plana Generalne regulacije starog gradskog centra i područja Malog Limana u Novom Sadu završen je 10.avgusta, a prema nezvaničnim informacijama građanske inicijative „Sačuvajmo park kod Muzeja“, građani su Gradskoj upravi uložili preko 70 primedbi.

Građanska inicijativa je tokom leta sakupila preko tri hiljade potpisa građana, koji se protive izgradnji javne garaže na zelenoj površini, a aktivisti u poručili da nastavljaju sa akcijama za očuvanje zelene površine i ukazivanjem da zaboravljeni gradski parkovi mogu postati mesta okupljanja i svojevrsna kulturna scena.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga