Aktivisti LSV uklonili svastike sa kuće Klajnovih

"Grad nije preduzeo ništa, što je potpuno nedopustivo"

22. jan 2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Pančevu je organizovala akciju uklanjanja nacističkih obeležja sa kuće porodice Klajn, koje su u decembru 2016. nacrtali vandali.

Bračni par Klajn se posle 19 godina vratio iz Kanade u svoju kuću u Pančevu, a od tada se suočavaju sa netrpeljivošću komšija.

U decembru im je neko na kući iscrtao kukaste krsteve, a kako je ranije preneo lokalni portal 013info.com, familija Klajn je ranije stradala samo zbog toga što su Jevreji.

Članovi LSV u Pančevu su pokrenuli akciju uklanjanja natpisa sa kuće, jer kako se navodi u saopštenju, „gradske vlasti nisu pokrenule konkretnu akciju kako bi pokazali da je nije prihvatljivo žigosanje građana na osnovu verske, nacionalne ili druge pripadnosti“.

Odbornik LSV u Skupštini grada Pančeva Vladan Keljević, osudio je „vandalsko ponašanje ekstremista“ i ocenio da je „nedopustivo što je gradaka vlast nije preduzela ništa da se uklone neprimereni grafiti“.

„Grad nije preduzeo ništa, što je potpuno nedopustivo. Pančevo pripada svim dobrim ljudima i na svaki oblik raspirivanja verske i nacionalne mržnje treba hitno reagovati“, naveo je Keljević i pozvao nadležne organe da što pre otkriju počionioce i pruže zaštitu porodici Klajn.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga