Aktivisti Jedan od pet miliona ispred Skupštine zahtevaju ukidanje zabrane kretanja za vikend

"Ovo je rezultat njihovog shizofrenog cepanja ili je rezultat tendencioznosti da vide koliko mogu da manipulišu narodom savijanjem njihove kičme"

28. apr 2020

Aktivisti pokreta „Jedan od pet miliona“ okupili su se danas ispred Skupštine Srbije gde zahtevaju ukidanje najavljene zabrane kretanja.

Ta zabrana kretanja trajaće od četvrtka od 18.00 do ponedeljka u pet sati ujutru, a uvedena je kao mera zaštite od pandemije korona virusa.

Tražimo ukidanje ovog bolesnog eksperimenta. Ovo je rezultat njihovog shizofrenog cepanja ili je rezultat tendencioznosti da vide koliko mogu da manipulišu narodom savijanjem njihove kičme“, kazala je aktivistkinja tog pokreta Valentina Reković.

Reković je navela da nijedna zemlja u svetu nije propisala toliko dugu zabranu kretanja i istakla da policijski čas ne sme da traje duže od 12 sati.

„Prvo korona virus malo radi, od četvrtka do ponedeljka, a onda od ponedeljka do četvrtka ima slobodne dane pa možemo da šetamo po salonima i teretanama“, dodala je ona.

Ocenila je vlast „vređa inteligenciju naroda“ i zastrašuje ga, umesto da samo da mu kaže treba da se pridržava propisanih mera.

Kazala je da će protest trajati do 14 sati danas i naglasila da taj pokret „nikada nije prezao da izađe na ulicu“.

Desetinu aktivista tog pokreta raspoređeno je u liniji ispred zgrade Skupštine Srbije u Beogradu i održavaju propisanu distancu jedni od drugih.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga