Aktivista Milan Vujić pušten na kućno lečenje, dobija preteće i uvredljive poruke

“Pušten sam kući i dobro se osećam… Ali, vidim na društvenim mrežama i fotografije na kojima mi prete”

12. avg 2020

Građanski aktivista, student Milan Vujić (22) pušten je na kućno lečenje, nakon operacije lica i glave kojoj je bio podvrgnut nakon što ga je fizički brtutalno napao jedan muškarac (22) u Novom Sadu, protiv kojeg je policija podnela krivičnu prijavu za nanošenje teških telesnih povreda.

“Pušten sam kući i dobro se osećam… Ali, vidim na društvenim mrežama i fotografije na kojima mi prete”, rekao je Vujić za Autonomiju.

“To ti se desi kad pljuješ po Srbiji za 500 dolara”, “Sreća, bio jedan udarac, inače bi te sklapali ko lego kockice”, “Dobio mali konačno bubanje”, neke su od pretećih i uvredljivih poruka koje su Vujiću upućene preko društvenih mreža.

Milan Vujić je u nedelju uveče prebijen u Novom Sadu, a uspešno je juče operisan u Kliničkom centru Vojvodine.

On je ranije rekao da napadača poznaje još iz detinjstva, ali da ne zna šta je bio motiv za napad.

Naveo je da napadač ima veze sa izbornom listom „Istina – Adaviera – Ivana Vujasin“, koja je pod rednim brojem 7 nastupala na lokalnim izborima u Novom Sadu, kao lista nacionalne manjine.

„Ne znam, možda sam nekada u prošlosti negde napisao nešto ironično zato što su ti ljudi išli na izbore kao manjinska lista, iako je očigledno da nisu nacionalna manjina…“, rekao je Vujić i dodao da to svakako ne može da bude opravdanje za brutalni napad na njega.

Muškarac koji je napao Vujića, pre nego što će ga udariti, rekao mu je da ga napada zbog onoga što je pisao na Tviteru.

Vujić je za Autonomiju u nedelju uveče ispričao da se vraćao sa treninga biciklom i da je u jednom momentu neko iz automobila počeo da mu trubi i da mu govori: “Stani, stani!”

“Stao sam i muškarac je počeo da viče ‘šta si to pisao po Tviteru’ i udario me je jako pesnicom u slepoočnicu, nakon čega sam pao i udario glavom o asfalt”, rekao je Vujić.

Incident se dogodio na Bulevaru Evrope.

Milan Vujić je građanski društveni aktivista, koji je objavljivao članke u beogradskom listu Danas i na novosadskom portalu Autonomija.

Zastupa građanske, liberalne i antinacionalističke stavove, a govorio je i na protestima protiv režima proleća prošle godine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga