Aksentijević: Novi protesti 25. aprila, na godišnjicu rušenja u Savamali

“Šta je alternativa ovome i kako je napraviti, to je ključno pitanje”

30. mar 2017

Predstavnik Inicijative Ne davimo Beograd Marko Aksentijević najavio je večeras da će ta inicijativa organizovati nove demonstracije u glavnom gradu Srbije 25. aprila.

“Organizovaćemo okupljanje 25. aprila, na godišnjicu rušenja u Hercegovačkoj ulici”, rekao je Aksentijević na tribini “Stav ulice” na Trgu republike u Novom Sadu.

On je rekao da su se u poštanskim sandučićima građana u centralnim gradskim opštinama danas pojavili falsifikovani flajeri inicijative Ne davimo Beograd, u kojima se građani pozivaju da ne izađu na predstojeće predsedničke izbore.

“To je, naravno, jeftin falsifikat, jer je poznato da mi smatramo da su ovi izbori važni i da na njih treba izaći”, kazao je Aksentijević i podsetio da je ta inicijativa podržala predsedničkog kandidata Sašu Jankovića.

On je rekao da, bez obzira na rezultate predsedničkih izbora, građani ne treba da se “deprimiraju” jer se nakon tih izbora neće promeniti sistem vlasti u Srbiji.

“Demontiranje ovog nakaznog sistema i uspostavljanje nekog suvislijeg i stabilnijeg društva zahteva jedan jako temeljan posao”, poručio je Aksentijević.

On je ocenio da je nepoverenje građana prema postojećem partijskom sistemu u Srbiji dostiglo svoj istorijski maksimum. Stav ulice Tribina2 foto Maja Ledjenac

Bloger Tibor Jona rekao je da je Srbiji potreban novi društveni aktivizam. “Šta je alternativa ovome i kako je napraviti, to je ključno pitanje”, ocenio je Jona.

Novinar Igor Mihaljević rekao je da nikoga ne treba da čudi to što su, navodno nepoznati počinioci, prekrečili mural “Jedina istina” francuskog umetnika Gijoma Remeda sa jedne fasade u centru Novog Sada, jer kulturu u glavnom gradu Vojvodine “vode najgori ljudi koje je moguće zamisliti”.

On je naveo da je pozvao firmu čiji je kran bio angažovan na krečenju murala i pitao ko im je dao nalog da to urade, a predstavnik te firme mu je rekao da je to urađeno na zahtev gradskih vlasti.

“A onda gradonačelnik Miloš Vučević, Vučićev tranzistor, izađe i kaže da Grad nema ništa s tim”, kazao je Mihaljević.

Aktivistkinja Pokreta Podrži RTV Sanja Kljajić pozvala je građane da ne kupuju tabloid Informer. “Građani treba da znaju da to nisu novine, već medijsko đubre”, kazala je ona.

Sanja Kljajić je navela da je Pokret Podrži RTV uputio Regulatornom telu za elektronske medije više od stotinu primedbi na način izveštavanja Radio-televizije Vojvodine (RTV) u predizbornoj kampanji, zbog pristrasnog i neobjektivnog izveštavanja, tokom kojeg je izrazito favorizovan kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga