Akcija udomljavanja pasa u Novom Sadu

Prekinite praksu napuštanja životinja

25. okt 2014

Udruženje za zaštitu životinja Pan iz Novog Sada i Javno komunalno preduzeće Zoohigijena organizovali su danas na centralnom gradskom Trgu slobode akciju udomljavanja pasa iz prihvatilišta.

Tokom izložbene šetnje prikazano je 15 odraslih pasa i nekoliko štenaca. Svi psi su socijalizovani i naučeni na povoce.

“Ukoliko ljudi nastave da ljubimce koje iz određenog razloga više ne žele da drže u svojim domovima samo puste na ulicu, mi nikada nećemo imati dovoljno velike kapacitete za smeštaj i negu tih životinja”, istakla je predstavnica gradskih vlasti Ljubica Mijatović Topalov.

udomljavanje pasa 2Ona je navela da je JKP Zoohigijena u Prihvatilištu do sada zbrinula 1.166 pasa i mačaka lutalica, a udomljeno je 150 pasa.

Tokom današnje akcije udomljena su dva psa, dva su rezervisana, a plan je da se akcije održavaju kontinuirano na svaka tri meseca. Ko udomi psa iz prihvatilištva imaće i popust od 10 odsto na lečenje u ambulantama JKP Zoohigijena.

Predstavnik Udruženja “Pan” Safet Cucak rekao je da je Novi Sad jedinstven u Srbiji po tome što više nema šintersku službu već javno komunalno preduzeće koje sarađuje sa udruženjima i ima human odnos prema napuštenim životinjama.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga