Akcija protiv zabrana u Novom Sadu

Akcija protiv zabrana u Novom Sadu u subotu u 18h, Univerzitetski kampus: Ćuti i ne mešaj se!

16. okt 2013

Protestna akcija „Ćuti i ne mešaj se“ biće održana u Novom Sadu u subotu, 19. oktobra, povodom sve većeg broja različitih zabrana koje poslednjih meseci doživljavaju građani Novog Sada.

Akcija će simbolično početi u Studentskom gradu Novosadskog univerziteta, na mestu gde je trebalo da se održi nedavno zabranjeni studentski festival „Kampus fest“.

Kako je najavljeno, građani će se okupiti u 18 sati, a zatim krenuti ka klubu „Fabrika“, gde će biti odžana otvorena debata i protestni koncert bendova „Neozbiljni pesimisti“ i „Zbogom Brus Li“.

Organizatori su pozvali sve studente i građane koji „još uvek veruju u kulturu i u zabranama vide problem“ da pokažu da žele da se umešaju, iznesu probleme i moguća rešenja.

Akciju organizuju nevladina organizacija „Kampus fest“, Studentski kulturni centar Novi Sad, Vojvođanski građanski centar i Inicijativa mladih za ljudska prava.

Novi Sad se već neko vreme suočava sa zabranama, pogotovo akcija koje organizuju mladi, koje su počele još 2012. godine kada je aktivistima Društvenog centra zabranjeno da prilaze napuštenoj kasarni „Arčibald Rajs“ i pretvore je u javni prostor.

Poslednjih meseci zbog zabrana preti zatvaranje novosadskom klubu Kulturna razmena (Culture Exchange), prošle nedelje zabranjen je studentski „Kampus fest“, a poslednjih dana novosadski umetnici skidaju svoje izložbe iz galerija iz protesta protiv cenzure umetničkih dela.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga