Akcija Podrži DANAS u četvrtak u Subotici

"U eri velikih manipulacija informacijama izuzetno je važno postojanje nezavisnih i objektivnih medija"

21. avg 2019

Novi Optimizam pozvao je danas građane Subotice na akciju podrške dnevnom listu Danas i nezavisnom novinarstvu, koja će se održati sutra, 22. avgusta od 18 do 20h na Aleji Maršala Tita.

U pozivu se navodi da će građani će imati priliku da na štandu kupe list Danas po ceni od 50 dinara, i uz to dobiju knjigu u izdanju Dangrafa.

U akciji će učestvovati i novinari Jelka Jovanović iz lista „Danas“,urednica lokalnog portala Magločistač Natalija Jakovljević i glavni i odgovorni urednik Slobodnog Mađar soa Peter Kokai. Oni će pričati o stanju u medijima i novinarstvu u Subotici i Srbiji i važnosti postojanja istinski nezavisnih medija, najavili su organizatori.

Živimo u eri post istine i velikih manipulacija informacijama, što zbog propagandnih radnji vladajućih političkih struktura, što zbog izrazite komercijalizacije medija, koji ih čine senzacionalističkim. U tim odnosima strada tačna informacija i objektivna informisanost, koja je po svim konvencijama i pravnim nomenklaturama ljudsko pravo. Iz svega navedenog, izuzetno je važno postojanje nezavisnih i objektivnih medija kako na lokalu tako i šire, a sve u cilju onoga što nam najviše nedostaje – objektivnog i nepristrasnog informisanja”, ističe se u pozivu.

Organizatori skupa su Građanska inicijativa „Priroda i društvo“ iz Subotice, list Danas i pokret „Novi Optimizam“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga