Akcija „Odžačari vašeg novčanika“

Demokrate organizovali akciju protiv novog gradskog nameta, odžačarine, i istakli da će Grad na ovaj način izvući više od sto miliona dinara od građana

24. avg 2013

Gradski odbor DS-a organizovao je danas u Novom Sadu performans „Odžačari vašeg novčanika“, kojim su aktivisti ove stranke podsetili Novosađane da će od sledećeg meseca plaćati novi namet, odžačarinu.

Odžačarinu će, preko računa objedinjene naplate, plaćati sva novosadska domaćinstva, bez obzira da li imaju dimnjak ili ne. Na ovaj način će se, kako se izrazio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, „kreativno“ popunjavati osiromašeni budžet grada.

„Poražavajuća je činjenica da većina sugrađana još uvek ne zna da će im sledećeg meseca stići znatno veći račun, i to sve, voljom jednog čoveka-gradonačelnika Novog Sada“, navodi se u saopštenju GO DS upućenom medijima.

Odbornik Demokratske stranke u gradskom parlamentu mr Goran Radojev ukazao je na činjenicu da će se na ovaj način izvući više od sto miliona dinara iz novčanika građana Novog Sada, koji su već dovoljno opterećeni poskupljenjima komunalnih usluga, poreza na imovinu i lokalnih taksi.

Radojev je pozvao gradonačelnika da povuče svoju odluku i da počne da se bavi svojim poslom, a ne da kroz legalizaciju pljačke putem dimničarine finansira pre svega zapošljavanje stranačkih kadrova.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga